STP-KONFERENSEN

STP-konferensen är en uppskattad konferens för samtliga ST-läkare i de psykiatriska specialiteterna. Vanligtvis brukar den hållas varje år i januari.

Under pandemin ställdes den in 2021 och senarelades till maj 2022.


STP-konferensen 2023

Stenungsbaden, 18–20 januari 2023


STP-konferensen 2023 kommer hållas på Stenungsbaden Yacht Club utanför Göteborg den 18–20 januari 2023. ST-läkare inom alla de psykiatriska specialiteterna välkomnas att delta. Konferensen bjuder på flera parallella föreläsningsspår, möjlighet att träffa utställare och kanske viktigast av allt att nätverka och mingla med andra ST-kollegor och föreläsare.


Anmälan är fortfarande öppen men få eller inga platser finns kvar.

Bäst chans att komma med har man om man hittar en kollega som redan anmält sig att dela rum med. Be då din kollega maila styrelsen och bekräfta detta.

Anmälningar som inkommer när konferensen är fulltecknad hamnar på reservlista. 


Anmälan öppnade den 4 november 2022 kl 18 här på hemsidan. Anmälan är bindande. Information om anmälan publiceras i Facebook-gruppen (STP – ST läkare i Psykiatri) och på andra sociala medier. Intresset för konferensen brukar vara högt, och platserna brukar ta slut på bara någon dag. Om du vill vara säker på att få plats bör du därför anmäla dig direkt.


Kursintyg delas ut till deltagare i slutet av konferensen, med följande delmål (för respektive specialitet och målbeskrivning):

  • Psykiatri: 2015; c4, c5, c10 / 2021; STc4, STc5, STc10
  • BUP: 2015; c9, c10, c12 / 2021; STc9, STc10, STc12
  • Rättspsykiatri: 2015; c1, c4, c10 / 2021; STc1, STc4, STc10
  • Beroendemedicin: 2015; c9 / 2021; STc5, STc9
  • Äldrepsykiatri: 2015; c9, c10 / 2021; STc9, STc10


Avgiften för konferensen är 7500 kr för medlemmar i STP och 9000 kr för icke-medlemmar. Läs mer om medlemskap nedan. I kostnaden ingår konferensdeltagande, boende i enkelrum, och helpension samt festmiddag med underhållning. Resa och transfer står deltagarna för själva.


Medlem i STP räknas man som om man är medlem i respektive moderförening (SPF, SFBUP, SRPF, SFB, SFÄP). Om du inte är medlem, passa på att bli det nu.


Program går att ta del av här nedan, men är preliminärt fram till konferensen. Konferensen bjuder på flera parallella föreläsningsspår, möjlighet att träffa utställare samt festmiddag och underhållning.


Årsmöte kommer inte att hållas i samband med konferensen, utan planeras i mars 2023 i anslutning till Svenska Psykiatrikongressen (SPK). Om du tycker att styrelsearbete verkar kul eller undrar vad styrelsen gör för sina medlemmar så är du välkommen att kontakta valberedningen via e-post till valberedningen (at) stpsykiatri.se.

Frågor:


– Vad ingår egentligen?

Konferensdeltagande, kost och logi samt festmiddag med underhållning. Mat lunch till lunch under dessa dagar. Resa och transfer ingår inte.


– Vad behöver jag göra för att få det där kursintyget?

Närvaro under hela konferensen förväntas för kursintyg som delas ut i slutet av konferensen efter en kursexamination med Mentimeter.


– Var ligger detta? Hur tar jag mig dit?

Stenungsbaden Yacht Club ligger en dryg halvtimme från Göteborg. Närmsta flygplats är Landvetter och närmsta tågstation är Stenungsunds station. Lokalbuss finns. Adress: Stenungsbaden Yacht Club, Södra Stenungsön, 444 48 Steungsund


– Jag vill se programmet!

Se länk till programmet nedan.


– Kan min kollega som är sent ute anmäla sig?

Vi försöker ta in så många som möjligt och sena anmälningar får bekräftelse via mail när platsen är säkrad. Om ni kan tänka er att dela rum så är detta ett annat sätt att lösa en extra plats ifall det skulle bli fullbokat.


– Nåt har hänt och jag kan inte gå längre!

Anmälan är bindande, men du kan byta bort din plats till en kollega. Se till att din kollega har anmält sig, och maila oss sen namnet på denna.


– Jag råkade fylla i fel i anmälningsformuläret, hur gör jag nu?

Sista anmälan gäller, så du kan göra en ny anmälan med samtliga uppgifter. Du behåller då din ursprungliga plats i turordningen.


– Hur ska jag klä mig på festkvällen?

Äntligen ska vi få ses och det kommer bli en storslagen kväll! Dress code: kavaj.


– Mina frågor är inte besvarade!

Kontakta styrelsen (at) stpsykiatri.se.