STP-KONFERENSEN

STP-konferensen är en uppskattad konferens för samtliga ST-läkare i de psykiatriska specialiteterna som brukar hållas varje år i januari.


STP-konferensen 2025

Stenungsbaden, 22–24 januari 2025


STP-konferensen 2025 kommer hållas på Stenungsbaden utanför Göteborg den 22–24 januari 2025. ST-läkare inom alla de psykiatriska specialiteterna välkomnas att delta. Konferensen bjuder på flera parallella föreläsningsspår, möjlighet att träffa utställare och kanske viktigast av allt att nätverka och mingla med andra ST-kollegor och föreläsare.


Anmälan öppnar den 16 oktober 2024 kl 18 här på hemsidan. Anmälan är bindande. Information om anmälan publiceras i Facebook-gruppen (STP – ST läkare i Psykiatri) och på andra sociala medier. Intresset för konferensen brukar vara högt, och platserna brukar ta slut på bara någon dag. Om du vill vara säker på att få plats bör du därför anmäla dig direkt.


Kursintyg delas ut till deltagare i slutet av konferensen. Eftersom programmet ännu inte är färdigt är delmålen inte bestämda ännu. Förra konferensen gav kursintyg med följande delmål (för respektive specialitet och målbeskrivning):

  • Psykiatri: 2015; c1, c10, c13 / 2021; STc1, STc10, STc13
  • BUP: 2015; c8, c10, c12 / 2021; STc8, STc10, STc12
  • Rättspsykiatri: 2015; c3, c4 / 2021; STc3, STc4
  • Beroendemedicin: 2015; c8, c11 / 2021; STc8, STc11
  • Äldrepsykiatri: 2015; c2, c10 / 2021; STc2, STc10


Avgiften för konferensen är ännu inte bestämd. Förra året var avgiften 9900 kr. I kostnaden ingår konferensdeltagande, boende i enkelrum, och helpension samt festmiddag med underhållning. Resa och transfer ingår inte.


Medlem i STP räknas man som om man är medlem i respektive moderförening (SPF, SFBUP, SRPF, SFB, SFÄP). Om du inte är medlem, passa på att bli det nu.


Program för konferensen kommer att publiceras här framöver. Programmet är preliminärt fram till konferensen. Konferensen bjuder på flera parallella föreläsningsspår, möjlighet att träffa utställare samt festmiddag och underhållning. Programmet från föregående konferens går att ta del av nedan.


Årsmöte kommer inte att hållas i samband med konferensen, utan planeras vid senare tillfälle under första delen av 2025. Om du tycker att styrelsearbete verkar kul eller undrar vad styrelsen gör för sina medlemmar så är du välkommen att kontakta valberedningen via e-post till valberedningen (at) stpsykiatri.se.

Frågor och svar:


– Vad ingår egentligen?

Konferensdeltagande, kost och logi samt festmiddag med underhållning. Mat lunch till lunch under dessa dagar. Resa och transfer ingår inte.


– Vad behöver jag göra för att få det där kursintyget?

Närvaro under hela konferensen förväntas för kursintyg som delas ut i slutet av konferensen efter en kursexamination med Mentimeter.


– Var ligger detta? Hur tar jag mig dit?

Stenungsbaden ligger vid Stenungsund utanför Göteborg. Via lokaltrafik kan man ta sig dit Göteborg på cirka en timme.
Adress: Södra Stenungsön, 444 48 Stenungsund


– Jag vill se programmet!

Programmet kommer att gå att nå via länk nedan framöver, men notera att det är preliminärt fram till konferensen.


– Vad är det här med kunskapstest? Ingår det i konferensen? Är det obligatoriskt?

Svenska Psykiatriska Föreningen anordnar ett frivilligt kunskapstest i anslutning till STP-konferensen. Anmälan till konferensen innebär inte anmälan till kunskapstestet. Svenska Psykiatriska Föreningen har mer information om kunskapstestet och om du är intresserad kan du skicka din anmälan via mail till kunskapstest@svenskpsykiatri.se.


– Kan min kollega som är sent ute anmäla sig?

Vi försöker ta in så många som möjligt och sena anmälningar får bekräftelse via mail när platsen är säkrad. Om ni kan tänka er att dela rum så är detta ett annat sätt att lösa en extra plats ifall det skulle bli fullbokat.


– Nåt har hänt och jag kan inte gå längre!

Anmälan är bindande, men du kan byta bort din plats till en kollega. Se till att din kollega har anmält sig, och maila oss sen namnet på denna. Om du verkligen inte hittar nån som kan ersätta dig så får du ändå gärna kontakta styrelsen, så vi vet att vi inte ska vänta på dig.


– Jag råkade fylla i fel i anmälningsformuläret, hur gör jag nu?

Sista anmälan gäller, så du kan göra en ny anmälan med samtliga uppgifter. Du behåller då din ursprungliga plats i turordningen.


– Hur ska jag klä mig på festkvällen?

Äntligen ska vi få ses och det kommer bli en storslagen kväll! Dress code: kavaj.


– Mina frågor är inte besvarade!

Kontakta styrelsen (at) stpsykiatri.se.