STP-KONFERENSEN


STP-konferensen är en uppskattad konferens för samtliga ST-läkare i de psykiatriska specialiteterna. Vanligtvis brukar den hållas varje år i januari.

På grund av rådande pandemi ställdes konferensen in 2021 och inför 2022 har styrelsen valt att senarelägga konferensen till maj 2022.


Lipus har granskat och godkänt konferensen tidigare år.

Även detta år har ansökan om att konferensen ska LIPUS-certifieras som kurs skickats in.

Fullständig kursbeskrivning kommer att finnas på www.lipus.se
 

Nästa STP-konferens kommer äga rum på Yasuragi i Stockholm, 11–13 maj 2022.

Anmälan öppnas 2 februari 2022 här nedan samt via länk från Facebook-gruppen STP.

Platserna är begränsade och först till kvarn gäller.

På grund av rådande pandemi och för allas trygghet är vaccinationsbevis ett krav för deltagande.


 

STP-konferensen 2022

100% Zoom-fritt

 

Huvudnamn:

Christian Rück, Simon Kyaga


 

STP-konferensen 2022 – 100% Zoom-fritt – kommer hållas på hotell Yasuragi i Stockholm 11–13 maj 2022. ST-läkare inom alla de psykiatriska specialiteterna välkomnas att delta. Konferensen bjuder på flera parallella föreläsningsspår – se preliminärt program nedan, möjlighet att träffa utställare och kanske viktigast av allt – nätverka och mingla med andra ST-kollegor och föreläsare. Anmälan öppnas 2 februari 2022 och länk kommer finnas på hemsidan samt på Facebook-gruppen (STP – ST läkare i Psykiatri).


Kursmål:


Delmål för respektive specialitet:

  • BUP: 2008; 10, 12 / 2015; c9, c10, c12 / 2021; STc9, STc10, STc12
  • VUP: 2008; 1, 4, del av delmål 10 / 2015; c1, c4, c10 / 2021; STc1, STc4, STc10
  • Beroendemedicin: 2015; c7, c12 / 2021; STc7, STc12
  • Rättspsykiatri; 2008; 3 / 2015; c1, c5 / 2021; STc1, STc5, STc14
  • Äldrepsykiatri: 2015; c3 / 2021; STc9, STc13


Anmälan (om man får plats) är bindande. Konferenskostnaden är 7500 kr för medlemmar i STP och 9000 kr för icke-medlemmar. Som medlem räknas om man är medlem i respektive moderförening (SPF, SFBUP, SRPF). I kostnaden ingår konferensdeltagande, boende i enkelrum, och helpension samt festmiddag med underhållning. Resa och transfer står deltagarna för själva.


Program går att ta del av här nedan.


Årsmöte kommer detta år inte att hållas i samband med konferensen. Om du tycker att styrelsearbete verkar kul eller undrar vad styrelsen gör för sina medlemmar? Då är du välkommen på vårt årsmöte 4 februari 2022. Kallelse med plats samt Zoomlänk kommer utlysas inom kort här på hemsidan. Önskar man engagera sig i föreningen är man också välkommen att kontakta valberedningen via e-post till valberedningen (at) stpsykiatri.se


Frågor:


Var ligger detta? Vad ingår egentligen? 

Hotell Yasuragi, Hamndalsvägen 8, Saltsjö-Boo i Stockholm. Konferensdeltagande, kost och logi samt festmiddag med underhållning. Mat lunch till lunch under dessa dagar. Resa och transfer ingår inte.


– Vad behöver jag göra för att få det där kursintyget?

Närvaro under hela konferensen förväntas för kursintyg som delas ut i slutet av konferensen efter en kursexamination med Mentimeter.


– Hur tar jag mig dit?

I första hand rekommenderas lokaltrafik, rekommenderas att söka passande resa i SL:s app.

  • Buss: Det går olika busslinjer från Slussen beroende på när du vill åka. Åk med angiven buss till Orminge Centrum där du byter till buss 417 mot Hasseludden. Gå av vid hållplats Hamndalsvägen. Resan tar cirka 35 minuter. Från busshållplatsen är det 5–10 minuters promenadväg.
  • Bil: Kör Värmdöleden (väg 222) mot Gustavsberg. Efter Skurubron, tag avfart Orminge/Lännersta. Kör viadukten över motorvägen. Passera Orminge Centrum, sväng första vänster och följ skyltarna mot Hasseludden och Yasuragi. Körtid från Stockholms innerstad ca 20 minuter. Fri parkering 100 meter från entrén.
  • Adress: Hamndalsvägen 8, 132 81 Saltsjö-Boo.


– Jag vill se programmet!

Se länk till programmet nedan.


– Kan min kollega som är sent ute anmäla sig?

Vi försöker ta in så många som möjligt och sena anmälningar får bekräftelse via mail när platsen är säkrad. Om ni kan tänka er att dela rum så är detta ett annat sätt att lösa en extra plats ifall det skulle bli fullbokat.


– Nåt har hänt och jag kan inte gå längre!

Anmälan är bindande, men du kan byta bort din plats till en kollega. Maila oss med nya uppgifter på ersättande deltagare.


– Hur blir det nu med tanke på covid-19?

Vi följer förstås utvecklingen i samhället och FHM:s rekommendationer. För deltagande på konferensen kommer det krävas ett giltigt vaccinationsbevis för allas trygghet och säkerhet. Du som av medicinska skäl inte kan ta vaccinet är välkommen att höra av dig till styrelsen. styrelsen@stp.se

 

– Hur ska jag klä mig på festkvällen?

Äntligen ska vi få ses och det kommer bli en storslagen kväll! Dresscode: kavaj.


– Mina frågor är inte besvarade!

Kontakta styrelsen (at) stpsykiatri.se